Zure appel

“We hebben een klein probleempje mevrouw. ” Die woorden, die had ik niet verwacht afgelopen woensdag bij de dokter. Ik voel me goed, ik werk praktisch fulltime, ik ga sporten en heb weer trek. Ik dacht, dat bloedonderzoek tikken we even af en donderdag hangen we weer aan het infuus. Niets is minder waar…

Mijn bloedwaarden zijn in orde, mijn tumoren slinken (wat goed nieuws is omdat dan de chemo in ieder geval iets doet. Je kunt daar alleen niet alles aan ophangen behalve concluderen dat er een reactie is). Maar wat er niet goed is, is mijn lever. De waarde zijn te hoog. Met deze hoge waarden kan mijn lijf minder goed de chemo afbreken. Shit. Klotezooi. Mijn leverwaarde waren al hoog voordat we begonnen maar vaak dalen die tijdens de chemo. Maar weer eens niet bij mij. Ze zijn te hoog. Dat betekent dat als ze mij afgelopen donderdag chemo wilde geven, ze eigenlijk de hoeveelheid hadden moeten halveren, of de volle dosis geven en een risico nemen. Halveren is niet wenselijk (woorden van de dokter). Om even te kijken of ik misschien een infectie heb, of dat het pfeiffer virus weer de kop op steekt (heb ik ooit gehad zonder het te weten, kan schijnbaar weer boven komen) moest ik weer bloed prikken. Dat gaat nu naar het lab en volgende week woensdag moet ik weer prikken. Dan heb ik weer een meeting met mijn dokter en besluiten we of we die donderdag de chemo door kunnen laten gaan. Als het een ontsteking is, dan hebben ze daar pillen voor. Wanneer het daar niet door komt weet ik niet precies of het nog verder uitgezocht gaat worden. Ik heb in ieder geval mijn volgende chemo wel op donderdag staan. Duimen dat die doorgaat.

Geen chemo voor mij. Shit hoe kan dat nou!

Het was best eventjes slikken dat het niet doorgaat. Je stelt je er toch op in. Ik zie het nu maar als een weekje “extra”. Ik heb op internet gekeken en een aantal dingen ga ik niet meer of juist wel doen/eten/drinken om mijn lever niet nog meer te belasten:

  1. Geen koffie (wat een treurnis! Ik ben een echte koffieleut)
  2. Geen alcohol (no more gin-tonics for me!)
  3. Veel groenten en fruit (deed ik al maar nu nog meer)
  4. Veel bewegen (aantrekken die wandelschoenen!)
  5. Veel slapen (bewust minder werken en langer tukken…)

Dat is alles wat ik kan doen. Weet jij nog andere dingen die mijn lever weer in shape kunnen krijgen? Let me know!

Verder ben ik gisteren eventjes thuis gebleven. Mijn rust gepakt en vanuit huis gewerkt. Vandaag ben ik wel naar werk gegaan. Zonder pruik, met een sjaal en knot op mijn hoofd. Spannend, maar kreeg gelukkig alleen maar complimenten. Al kunnen mensen natuurlijk moeilijk zeggen dat je er afzichtelijk uitziet. Hahaha. Verder, heel lief, van collega’s op werk kreeg ik een kookboek voor “hoe te eten tijdens de chemo”. Ik ga dat hele boek ondersteboven keren! Alle informatie ga ik in mij opzuigen en zoveel mogelijk doen met voeding om mijn lijf sterker te maken. Dit weekend staat veel slapen, bewegen, gezond eten en geniet van het leven op het programma. Duimen voor mega goede bloedwaardes maar!! Duimen jullie mee? 🙂

Een gedachte over “Zure appel”

  1. Ha lieverd, zelf heb ik, om mijn rode en witte bloedcellen te optimaliseren, heel veel puur vlierbessensap gedronken ( natuurwinkels) en sardientjes uit blijk gegeten.. ze zijn beide een imuunboost en hebben alleen maar voordelen! Ook de probiotica voor je darmen, eentje met veel stammen, is een goede ondersteuner… het komt vast goed woensdag en daarmee ook donderdag, gewoon, omdat we dat gaan afdwingen, haha!! Houd moed t komt vast goed! 👍🏻👍🏻Dikke kus, toppertje!!

Geef een reactie