Beauty treatments

Ik ben dol op make-up. Vriendinnen zeggen vaak dat ik de meest nieuwe snufjes heb en als we met zijn allen gaan stappen komen de visagie skills uit de kast. Alleen met kanker moet je net dat beetje extra alert zijn. Waarom? Door chemo en bestraling is je huid dunner en gevoeliger. Denk daarbij aan zon of bepaalde producten met parfum die je huid kunnen irriteren. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom tips om aan je beauty routine toe kunt voegen, en no worries. Het is niet complex.

Boenen en boenen!

Schoonmaken. Wie heeft dat ook dat je soms te lui bent hiervoor? Toch is het belangrijk, zeker tijdens de chemo en omdat je door het schoonmaken alle dode huidcellen en gifstoffen verwijdert. Doen dus!

1. Micellair water

De holy grail van het schoonmaken. Micellair water. Het chille aan dit water is dat het een 2-in-1 product is. Je kunt zowel je gezicht reinigen als je gezichtsmake-up. Chill! Scheelt weer tijd. Veel merken hebben een versie van het micellair water. Ik gebruik zelf de variant van Garnier. Wist je trouwens dat je tijdens je chemo ook veel afvalstoffen via je poriën uitscheid? Geen paniek, maar reinigen van je gezicht is daarom extra belangrijk.

2. Reinigen van wimpers

Een onderdeel van je normaal blijven voelen kan het gebruik van mascara zijn. Maar, je wilt natuurlijk niet dat je wimpers extra snel uit kunnen vallen doordat je heen en weer ragt met je make-up pad. Doordrenk daarom een wattenschijfje met het micellair water en leg deze alsof het komkommer schijfjes zijn op je oogleden. Laat het eventjes inweken. Wat er dan gebeurt is dat je mascara zacht wordt, als jij er dan zachtjes overheen wrijft komt je mascara er makkelijker af. Hopelijk zonder de kostbare wimpers ;). Psst, gebruik je micellair water? Ook die kun je gebruiken voor het schoonmaken van je ogen en het verwijderen van de mascara!

3. Droge huid

Ai, ai, ai. Door de chemo en bestraling kan je huid droog en gevoelig worden. Douche met een olie, van een serie die jij fijn vindt. Je kunt voor natuurlijke middelen gaan, onder andere te koop voor leuke prijsjes bij Holland and Barratt maar zelf trakteer ik me nog al te graag op de heerlijke producten van Rituals. Waarom douchen met olie? Omdat je met olie je je huid net een beetje vetter maakt. Wel zo fijn! Kies er daarna voor om jezelf te verwennen met een goede body butter. Body butter is vetter dan gewone bodylotion, en dat is net wat jouw lichaam nodig heeft!

 

4. Schone materialen

Oké, je hebt je gezicht gereinigd en je verzorgd je lichaam met goede middelen, maar let op! Je gebruikt mascara, oogmake-up kwastjes etc., zorg ervoor dat je deze regelmatig schoonmaakt. Tijdens je chemo scheid je, zoals gezegd, afvalstoffen uit. Dat komt ook op de materialen die je gebruikt om je make-up op aan te brengen. Dus zorg ervoor dat je materialen ook regelmatig schoonmaakt om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je geen ontstoken ogen krijgt.

Geef een reactie