Fruit voor weerstand!

Soms lijkt het alsof je weinig aan kanker kan doen, behalve vrolijk, positief en sterk blijven. Toch kun je wel wat dingen doen! Zo heeft voeding een grote impact op de weerstand en veerkrachtigheid van je lijf. Maar wat moet je dan eten? Variatie is super belangrijk. Want elk stuk fruit wisselt in de voedingswaarden. Hierbij dan ook jouw lijstje met goede fruitsoorten waarbij ik de voedingswaarden benoem. Ik zorg dat ik elke week al deze vruchten gegeten heb. Heerlijk ook om te combineren met je favo yoghurt voor een gezonde start van de dag. Nog eens super makkelijk ook!

  1. Alle bessen blauwe bessen, bosbessen, allemaal goede fruitsoorten vol verschillende vitamines en anti-oxidanten, sla de druif niet over trouwens.
  2. Bananen, zitten vol met vitamine-c en zijn rijk aan ijzer.
  3. Avocado, een multi vrucht vol met vitamine-c en selenium.
  4. Kiwi, bevat maar liefst 160% van de dagelijkse vitamine-c behoefte, kassa!
  5. Perziken, bevatten veel vezels en kalium (goed voor de nieren die het zwaar hebben door de chemo).
  6. Kersen, bevatten van alle fruitsoorten het meeste kalium.

Pssst. ik ben geen voedingswetenschapper. Ik hier deel alleen mijn tips van de speurtochten op het internet en boeken. Zorg altijd voor een goed en evenwichtig dieet en bespreek altijd eventuele veranderingen aan je voeding met je behandelend arts. 

Geef een reactie