Bitterzoet

Vandaag had ik weer de afspraak bij mijn hematoloog. Donderdag staat misschien de derde chemo gepland. Ik voel me nog steeds goed maar ergens zingt in mijn achterhoofd, hoe staat het met mijn leverwaarden…… helaas…. ook vandaag geen goed nieuws. Nog steeds te hoog. Ze zijn weer hoger geworden. Aangezien de arts dit niet vaak, tot eigenlijk nooit, tegenkomt (lekker dan) wil ze het zekere voor het onzekere nemen. Ik moet langs bij een leverspecialist (heeft een bepaalde naam die ik ben vergeten) en we halveren twee van de vier chemo’s. De chemo gaat dus gewoon door maar in aangepaste vorm. Ze vond het niet wenselijk om weer de chemo uit te stellen. Dus wel chemo!

De leverspecialist
Ik baal onwijs van die lever! Shit man. Waarom heb ik dit weer? Ik ben al ziek waarom komt dit er dan weer bovenop? Het gevoel duurt gelukkig maar kort. Oké, het is zo, deze horde moeten we gewoon even nemen. De hematoloog geeft aan dat ze natuurlijk niet alle kennis heeft van de lever maar denkt wellicht aan een auto-immuun ziekte of iets met de schildklier wat ervoor zorgt dat mijn lever zo heftig op de chemo reageert. Morgen mag ik langs. Ik ben benieuwd welke onderzoeken ik nu weer mag ondergaan.

Mijn vragen aan de arts over dit alles + de antwoorden:

  1. Kan het kanker zijn in mijn lever? Volledig uitsluiten kan niet, maar daar denkt zij nu echt niet aan. De andere oorzaken zijn veel waarschijnlijker. Wel verandert de ct-scan naar een ct-pet-scan. Om het absoluut zeker te weten. Dus toch wel radiogifjes in mijn lijf :(. Positieve kant is dan wel dat ik weet of de vergrote klieren ook nog actief zijn!
  2.  Ik heb het idee dat de tweede chemo minder effectief is geweest, kan dat? Over het algemeen kan het niet zo zijn dat de eerste chemo goed aanslaat en dan de tweede chemo niet. Tot nu toe lijkt je kanker er goed op te reageren maar we moeten de scan natuurlijk echt afwachten.
  3. Ik wil graag op vakantie, kamperen, kan dat? Ja! Dat kan 🙂 met wat voorzorgsmaatregelen zoals extra pillen just in case is dat een optie. Yes! Vanavond gaan we dan ook gewoon boeken. Om even iets leuks hebben om naar uit te kijken.

Dus bitterzoet dus. Wel chemo en mogen kamperen, geen volledige chemo en een bezoek aan de leverman. Mijn planning is dus morgen naar de leverspecialist, donderdag mijn derde chemo, en op woensdag 19 juli heb ik een afspraak (vlak voor mijn vierde chemo) waarbij we de uitslag van de scan horen. Spannend! Kan niet wachten. Het liefst ga ik elke dag ff die tunnel door voor een statusupdate ;). De scan is overigens vlak voor woensdag 19 juli, waarschijnlijk die maandag de 18e. Spannend.

Ik hou jullie op de hoogte van deze rollercoaster 🙂 laten we hopen dat het eindstation binnenkort in zicht is! En dan het eindstation in de positieve zin hè ;)!

Geef een reactie