Gezond en goed koken

Tijdens je behandeling is goede voeding belangrijk. Hierbij geef ik je graag boekentips waar ik mijn inspiratie uit haal voor een goed voedingspatroon.

1. Odette Schoonenberg – A spoon Full of love

9789000353996

Toen mijn moeder hoorde dat ik kanker had wilde ze graag iets doen, ze ontdekte een recensie van een kookboek voor kanker en hoppa, die belande bij mij op de mat :). Ontzettend lief. Een heel mooi vormgegeven boek. Qua opzet hetzelfde als eten rond chemotherapie en barstensvol heerlijke recepten!

2. José van Mil – Gezond eten rond chemotherapie

9200000014688127

Van mijn collega’s gekregen. Super lief! Dit boekje trapt af met een hoofdstuk over wat chemotherapie is, wat je eventueel aan effecten kunt ervaren waardoor je voedingspatroon gaat veranderen en wat je daarvoor kunt doen. Handige recepten op basis van structuren.

3.Jamie Oliver – Superfood voor elke dag

9200000046118579

Lekkere recepten. Samengesteld door Jamie samen met voedingsdeskundige. Fijn: bij elk recept staat ook vaak wat voor ingrediënten die in dat recept staan voor je gezondheid kunnen betekenen.

4. Jamie Oliver – Superfood voor familie en vrienden

9200000057111354

Hetzelfde als boek nr. 1 maar dan nog meer recepten :). Altijd handig!

 5. Eet als een expert (diverse auteurs)

Iamafoodie-eet-als-een-expert-boek-shop

Wat een fijn boek! Ik word soms helemaal knetter over wat je nou wel en niet kunt eten, de zin en onzin van bepaalde producten en ik vind het moeilijk om door al die quinoa lijnzaad hypes te kijken. Dit boek helpt me door middel van wetenschappelijk onderzoek diverse kanten van voeding te belichten. Welk standpunt je dan zelf neemt, dat is dan aan je zelf!

Heb jij nou een goed boek met recepten of site die jou helpt, let me know and share the knowledge! Mail naar jongenkanker@gmail.com. 

Geef een reactie