Het einde is in zicht..

Hebben jullie mij de afgelopen weken gespot? Wauw, ik was echt mega groot te zien op stations, bushokjes, tv. Echt heel erg bijzonder! Heb ook hele lieve reacties van mensen in mijn omgeving gekregen.

Doneren

Vorige week was de collecteweek, heb jij een donatie gedaan of de collectant gemist? Doneer dan nog digitaal in mijn onlinecollectebus! Ik en vele anderen zijn je enorm dankbaar :).

Chemo nr. 6

In alle commotie zou je misschien vergeten dat de chemo’s ook gewoon nog doorgaan. Dus op 31-8 stond mijn zesde chemo weer op de planning. De afspraak daarvoor met mijn arts laat prima resultaten zien. Mijn weerstand is weer hoger dan de vorige keer, net als de witte bloedcellen. Super fijn! Ik hoef dus geen injectie omdat mijn bloedwaarden niet goed genoeg zijn. Kassa! Ook mijn leverwaarden zijn met 100% stabiel verhoogd, zelfs een pietsje gedaald. Chemo nr.6 is on! Die dag erna mogen we weer aantreden voor de chemo, dit keer is het prikken een grote uitdaging. Mijn aderen zijn gevoeliger en harder door alle chemo’s. Sowieso ben ik een drama met prikken, bij poging vier zit het infuus er dan toch echt gelukkig in! Helaas gaat het tijdens de chemo niet zo soepel. Er is een chemozakje waar ik altijd niet zo goed op reageer. Mijn neus begint dan intens te jeuken en ik moet continu niezen. Dit keer werd ik ook heel erg misselijk en trok ik nogal wit weg. Ik kan je vertellen dan duurt het allemaal nog mega lang! Eigenlijk was het plan om dan een vakantie te boeken samen met mama, maar ik kan mijn hoofd er niet bij houden. Alles voelt zwaar en ik wil alleen maar zo snel mogelijk naar huis. Thuis duik ik gelijk mijn bed in en val in slaap. Gelukkig helpt dit en de volgende dag ben ik zelfs even naar werk voor wat belangrijke afspraken, en dat gaat helemaal prima! Voel ik me ultiem fit, nee, hahaha. Maar dat kan ook niet. Naar omstandigheden voel ik me erg goed.

Na de chemo

De rest van de dagen tot nu gaat weer erg goed. Ik blijf nog steeds werken, voel me redelijk fit. Wel merk ik dat nadenken soms langer duurt. Ik ben niet altijd meer altijd scherp. Zeker de dagen dichter na de chemo, mijn hoofd is dan net wat waziger. Iets wat ik intens moeilijk vind en waar ik mij heel erg van bewust ben. Wellicht valt het voor anderen nog wel mee, maar ik ervaar het zelf heel expliciet. Gelukkig is een weekje later dat wazige weggetrokken!

Vakantie!

Je las het net al, een vakantie met mama. Ik heb sowieso de komende periode allemaal hele leuke dingen op de planning staan. Een weekendje weg met vrienden, en nog een keer met vriendinnen. De vakantie met mama naar Sicilië. Deze heerlijke week is na mijn laatste chemo gepland. Om even alles achter ons te laten, deze laatste chemo te “vieren”, heel veel te genieten van vette canolli’s, cultuur en wijn. Én, als kers op de taart ben ik waarschijnlijk met oud & nieuw in een Spaanse stad, twaalf rozijntjes om 12:00 naar binnen aan het stoppen samen met Bjorn. Hopelijk vieren we dan dat ik “kankervrij” ben. En dat 2018 een beter jaar gaat worden. Zonder kanker, vol leuke dingen en het vervullen van onze dromen…

Planning

Oké, nog even wat praktische details. Ik heb nog twee chemo’s te gaan. De volgende chemo staat gepland op 21-09, de laatste staat op 12-10. Bij mijn volgende afspraak voorafgaand aan mij chemo plannen we ook mijn scan alvast in. Dit is ongeveer 4-6 weken na de laatste chemo. Super spannend! Ik vind het echt mega eng maar heb er vol vertrouwen in dat ik in november dit kankerverhaal mag “sluiten”. Natuurlijk is het dan nog niet klaar, dat snap ik ook allemaal wel, maar dan kan ik hopelijk weer meer vooruit kijken en mijn ziekte een plekje proberen te geven. Nog ff volhouden! Nog pak’m beet twee maanden en dan zit ik hopelijk aan mijn keukentafel, met een kopje thee in mijn hand, groeiende haartjes en een gezond lijf een boogbericht te schrijven waarin ik vertel dat de kanker weg is. Deze droom, die blijft geen droom maar wordt werkelijkheid. Daar ben ik van overtuigd.