Over

Jong en Kanker is vanuit een behoefte geboren. Een behoefte van mij, de Founder, Margot Renes. In April 2017 ben ik met iets ander nieuws dan je normaal met je 26e levensjaar zou moeten dealen geconfronteerd, je hebt kanker. k.a.n.k.e.r. Wow! Heftig! En gelijk ook wel goed mis, stadium vier. De pet-ct scan was voor mijn gevoel nog net niet helemaal zwart. Focking klote dus.

Zit je dan, 26 en hoor je dat je kanker hebt. Non-Hogdkin stadium 4, Diffuus Grootcellig B-Cel lymfoom (DLLBCL). FF alle dromen on-hold en je leven gaat draaien om hele andere dingen dan je zou willen

Mijn uitlaatklep werd mijn blog. Hierbij onderhield ik contact met vrienden en collega’s op een laagdrempelige manier. Toch merkte ik dat ik ook andere mensen begon te bereiken, iets wat ik eigenlijk erg leuk begon te vinden. Daarnaast zocht ik zelf best wel naar mensen van mijn eigen leeftijd die kanker hebben. Maar dan op een laagdrempelige manier. Een platform waar ik makkelijk kon vinden wat ik wel en beter niet kon eten, inspirerende verhalen van mede leeftijdgenoten met deze ziekte en vooral ook inspiratie voor dingen als make-up en haaralternatieven. Dat was er eigenlijk niet en zo is Jong en Kanker geboren. Een platform voor en door jongeren met kanker, om jou te inspireren en te verbinden. Zodat jij hopelijk deze ziekte met positiviteit en kracht tegemoet kan gaan.

Ik ga in ieder geval niet opgeven, en hoop jij ook niet!